Varken Wilma

Vorige week werd er een klein mensje geboren in onze familie. Het eerste in een nieuwe generatie, waardoor er nu vier generaties op een rij rondlopen!

Een schattig meisje, dat eerst nog even moest uitrusten met haar mama voor ze naar huis ging. Naar een mooie woning op de buiten, met heel wat leuke dieren:  kippen en konijnen, paarden en honden, en ook  een prachtig mini-varken Wilma. Voorlopig zal ze daar nog niet veel om geven, maar later wordt ze vast en zeker een echt buitenkind!

Een passend cadeautje is dus op zijn plaats. Uiteraard een vlaggenlijn (een korte handleiding voor een kleine versie hier), zodat we haar thuiskomst én elke verjaardag in stijl kunnen vieren. Maar natuurlijk ook een knuffelbeest. Nu nog voor de sier, maar binnen enkele maanden om op te sabbelen, mee rond te kruipen, en daarna om mee naar buiten te nemen, vastgehouden aan één been…

odbm_varken_1In het boek “Wil jij mijn vriendje zijn” van Fiona Dalton staan heel veel leuke knuffels… maar geen varken. En dat vond ik nu toch wel het juiste knuffelbeest voor dit kleine meisje. Dus maakte ik zelf een patroon volgens de principes in dit boek. Het werd Wilma, genoemd naar het echte varken, dat wacht tot het nieuwe speelkameraadje mee komt spelen.

Voor de vlagjes zocht ik bij de Banier wat oudroze lapjes met diverse patronen bij elkaar. De roze nicky velours voor het varken vond ik toevallig bij  Veritas, samen met het oudroze satijnen biaislint. Vulling had ik nog in voorraad.

Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Al zit het hoofd een heel klein beetje scheef op het lijf, maar dat is bij echte varkens ook soms zo. Denk ik :). Met de restjes van het vlagjesstof kwam er nog een armband, sjaal en een rokje bij. Die moeten er natuurlijk af als het varken onder handen genomen wordt door een baby of peuter. Maar zolang het nog voor de sier is, kan het beest maar best aangekleed zijn.

odbm_varken_3    odbm_varken_5

odbm_varken_2 odbm_varken_4

Wil je het zelf ook proberen? Het patroon kan je hier vinden:  patroon WILMA. Een handleiding lijkt me niet nodig: het is kwestie van alles aan elkaar te naaien… Mocht het toch niet lukken, stel je vraag dan in een reactie hieronder!