jam jam rabarber

ja hoor, hij staat alweer een tijdje weelderig te wezen in onze tuin en eindelijk heb ik de tijd gevonden om er wat mee te doen. Hij gaat er aan, die rabarberstruik!

Eigenlijk is het begonnen met de doop van de kleinste. Op zoek naar een lekker aperitief kwam ik uit bij een receptje voor rabarbersiroop. 2 liter water aan de kook brengen met 450gr. suiker; daarbij 2kg rabarber voegen en 30min. laten koken. Daarna zeven en inkoken tot ongeveer 750ml. en heet in de flessen doen. Geweldig lekker met Prosecco of met (gember)limonade voor de kids; superaperitief voor een doopfeest of voor eender welke andere zomerse feestgelegenheid!

IMG_2934IMG_2909Ongelooflijk maar waar: die struik is nog niet kaal. En hoe lekker die siroop ook is, mijn aangeboren natuur om alles te willen uitproberen steekt weer de kop op. Laten we gaan voor confituur (ik moet hier eerlijkheidshalve wel bekennen dat ik in lang vervlogen tijden nog eens geprobeerd heb confituur te maken; van peren als ik mij goed herinner. Potjes beton waren er niks tegen!). Nu weet ik, onder andere dankzij mme zsazsa, dat dat met het geleerpunt te maken heeft. Enfin, met het recept op de achterkant van het pak suiker kan het eigenlijk niet misgaan. 450gr. aardbeien (grote fruiteters als we zijn blijven zelfs aardbeien soms staan), een framboos of 20 en 550gr. rabarber. Bestrooien met geleisuiker en een nachtje laten trekken. De volgende dag een paar minuten op het vuur laten koken en klaar.

Het resultaat ziet er niet alleen supermooi uit, het is nog vreselijk lekker ook! Zeker voor herhaling vatbaar. Jam Jam!