Lentetafel vol kruiden

Het is buiten nog steeds grijs, maar hier en daar is er toch al een struik die doet alsof het lente is. Gelukkig kunnen wij dat ook, doen alsof. Als er getafeld moet worden, wordt die gewoon versierd alsof de konijntjes lustig op tafel rondhuppelen of nestjes vol eitjes bewaken. En dat allemaal tussen de verse kruiden.

lente tafelversiering voor pasen

lente tafelversiering voor pasen

 

 

 

 

 

 

 

Een pot verse tijm werd verdeeld over potjes in ei-vorm; veertjes en een viltdraad werken het af. Een paar aardewerk eieren en een onnozel zittend wit konijn voor de beveiliging. Een ei-kaars in een glazen potje op een groene viltdraad (niet aansteken want er zitten veertjes bij!).

Een leuke vondst van vorig jaar waren de glazen stolpjes met konijntjes op. Een kleine nestje met nog meer kleine eitjes paste er precies onder.

lente tafelversiering pasen

lente tafelversiering pasen

 

 

 

 

 

 

 

Op elk bord kwam er nog een takje rozemarijn, en een zelfgemaakte houten knoop (een handige man is soms echt… handig!) vastgebonden met henneptouw .

lente tafelversiering pasen

Als er dan ook nog lekker gekookt wordt en er fijn volk rond de tafel zit, hoeft het buiten echt geen lente te zijn!

lente tafelversiering pasen

 

 

 

 

 

 

 

(vorig jaar maakte ik deze eierwarmers, die kregen hier geen plaatsje want dat zou maar gedoe geven met al die konijnen. Maar misschien passen ze bij jou wel op tafel…)