Pennenzakkentijd

Ik durf het hier in huis bijna niet zeggen, maar de vakantie is nu toch wel héél ver gevorderd. Zelf ben ik natuurlijk al terug aan het werk, maar de rest van de familie heeft nog nog heel even te gaan. Op één familielid na, dat pas eind! september! zal beginnen aan een nieuw avontuur in Leuven. Al mag hij tussendoor toch ook al eens proeven van werken tijdens zijn vakantiejob.

pennezakken verzamelingNa het genaai voor de juffen aan het einde van het schooljaar, vond ik dat ik zelf toch ook eens een nieuwe pennenzak verdiende. En dan maar ineens twee: een “platte” voor het dagelijks gebruik, voor pen en potlood, en een grotere voor het betere stift-werk (waar ik mij graag mee zou willen bezig houden en dat gelukkig ook af en toe mag uitproberen op mijn werk). Het werden er uiteindelijk drie…

Een eerste exemplaar (blauw met rode rits) werd gemaakt volgens deze duidelijke handleiding van Missy N. Ik maakte hem wel iets langer omdat mijn potloden echt wel langer zijn dan 20 cm.

odbm_pennenzakkentijd02 odbm_pennenzakkentijd08

Maar het resultaat bleek een beetje te smal, waardoor er net niet alles in ging. Gelukkig zocht de jongste dochter (die van de muziektas en de rugzak) nog net een klein pennenzakje voor de notenleer. Een vorm van hergebruik-voor-gebruik dus. En zolang er nog geen muziekschool is, is het ding ook nuttig bij het brieven schrijven…

De tweede versie (iets langer én iets breder, in blauw met oker)  paste beter bij de doelstelling. De rits kreeg een bloemetje aan de trekker, nog een leuk restje van de weggeefactie van LadyBug&Co.

De grote pennenzak werd gemaakt volgens het patroon met origamiprincipe van Nele van Spiegelstiksels. De buitenzijde werd uit twee delen gemaakt, gewoon om eens iets anders te doen. Ik zette er ook een paspel tussen, om dat ook eens te proberen. Hoe dat moet, vind je hier bij Sarah van Me&Sew.

Het stikken van de zijkant was andere koek: ik gebruikte geen gewone vlieseline maar volumevlies, zodat alles binnenin een beetje beter beschermd zit. Maar door de manier van sluiten moest mijn machine wél door vier lagen met volumevlies EN een rits. Maar met één keer stikken zat het toch in elkaar.

odbm_pennenzakkentijd07 odbm_pennenzakkentijd05

Deze fijne pennenzakken mogen nu dus mee naar het werk. En zo wordt werken (nog meer dan anders) een vrolijke bezigheid!

odbm_pennenzakkentijd04En met gevaar voor eigen leven (huisgenoten met een lange vakantie zijn soms zo gevoelige mensen), post ik toch lekker deze foto…

Stoffen, vlieseline, ritsen: Veritas (de blauwe stoffen blijven redelijk stijf, goed voor een pennenzak, maar minder interessant voor andere zaken…)

Patronen en handleidingen: SpiegelstikselsMe&Sew en  Missy N

2 gedachten over “Pennenzakkentijd

  1. Mireille

    hè leuk met die 2 kleuren, je brent me op een idee om restjes weg te werken!
    Groetjes
    Mireille

Reacties plaatsen niet mogelijk.