Juffencadeautjes

De jongste dame bij ons thuis zit nog op de lagere school. Nu de toetsen voorbij zijn, is er alleen maar tijd voor plezier in dat vijfde leerjaar.  En natuurlijk hoort er bij het einde van het jaar ook een cadeautje voor de juffen. JufFEN. Meer dan één, inderdaad.

(Mochten de juffen toevallig dit weekend op deze blog op bezoek komen, dan mogen ze NU even niet verder lezen! )

juffencadeatutjejuffencadeautje_onderdeblauwemaan04Het werd een klein pennenzakje, als extraatje in de handtas, of voor de zomerse zonnebril, of voor andere kleine spullen.

Er is niet elk jaar tijd voor een zelfmaakcadeautje, maar dit jaar maakte ik er gewoon wel tijd voor. Gelukkig had ik hulp: de jongste dame hielp ijverig mee met het tekenen van patroon, overtekenen op stof, knippen van het stof, en zelfs het stikken. Alleen de rits, die was voor de mama. Maar ook dat zal niet zo lang meer duren…

juffencadeautje juffencadeautje

Het patroon en de snelle werkwijze vond ik bij littleredwindow.com. De maten werden wat aangepast omdat de eerste versie (blauwe stippen) wat breed en kort was. De binnenkant zou mooier afgewerkt kunnen worden, maar dit was wel een heel snelle manier van werken. En ik deed het nog sneller dan de handleiding: ik stikte  buiten- en binnenzijde tegelijk aan de rits, zodat alles op dezelfde plek vast zat en ik zeker geen stiksel zichtbaar liet bij het doorstikken van de rits. Dus had ik wat tijd over, en om de binnenkant toch wat af te werken, liet ik de jongste dame een zigzagsteek rondom stikken om rafelen aan de binnenkant tegen te gaan.

Nog een handgeschreven kaartje er in en dan kan het pennenzakje volgende week mee naar school.

juffencadeautje

juffencadeautje

 

 

 

 

 

Tenzij de oudste dochter een exemplaar inpikt. Het toch érg handig zijn voor haar kleurpotloden. En die heeft ze zo nu en dan nodig, bijvoorbeeld voor het afwerken van haar tekening van the mad hatter

 

2 gedachten over “Juffencadeautjes

Reacties plaatsen niet mogelijk.