Een rugzakje vol vosjes

Het is een tijdje geleden, maar in november won ik de give-away bij LadyBug&Co. kerspakketjeEn net voor kerst kwam er een bijzonder mooi pakje in de brievenbus: een prachtig stofje met bijbehorende rits, paspel, tassenband en enorm mooie knoopjes. Toch wel een van de leukste kerstcadeautjes dit jaar- al mag het abonnement op flow dat ik  van mijn kinderen kreeg, er ook wel zijn.

(een slechte foto, het licht was helemaal kwijt met kerstmis!)

turnzakjerugzakje_4Maar het was nog leuker dan gewoon een pakje. Rond dat stofje en toebehoren zat namelijk een mooi zakje  dat perfect was als turnzakje voor kind 3. Want dat was nu net wat ik dacht te maken van dat mooie pakketje. Er was dus geen haast bij.

Met al dat gefeest en nog meer gefeest en dan NOG meer gefeest kwam er toch niks van naaien in huis, ondanks die hopen vakantie.  Een mens moet gewoon terug gaan werken om dan ’s avonds beginnen te knutselen, geloof ik. En dank zij dat zakje van Annemarie was het ook niet zo dringend meer…

Maar dan kwam een nieuwe sporthal in het dorp, met een nieuwe vloer, én de eis dat enkel propere turnschoenen gebruikt mochten worden. En dat waren de vorige echt niet meer. Hup nieuwe turnschoenen, in een grotere maat. Met als gevolg… dat het gekregen tasje te klein werd. Een 33 kon nog net, een 34 (met dikkere zolen) kon echt niet meer. Nu kon enige actie echt niet meer uitblijven.

stofjesHet boek “Zo geknipt” van Sanne en Riet lag hier al een tijdje te blinken: recept 22 zou het worden, het knap(pe) zakje. Oftewel, een rugturnzakje met vosjes en uiltjes. Toevallig had ik nog wat stofjes die bij de uiltjes en vosjes pasten: wat geel canvas (niet gebruikt, wordt te snel vuil), wat effen oranje en oranje met witte stippen en een piepklein restje bruin met witte stippen – nee correctie, bruin met gele stippen wegens fout wassenenfin, het paste er perfect bij.

Het heeft een avond of 5 geduurd, maar het is afgeraakt, net op tijd voor de volgende turnles. Het uiltjes/vosjes stof kreeg een laag stevige vlieseline voor de vorm. Er was net niet genoeg paspel voor de hele omtrek, waardoor alleen het voorzakje een randje kreeg. Maar dat maakt het net bijzonder natuurlijk. Dank zij de rits kwam er wel een extra binnenzakje voor de speciale schatten. En uiteraard een lieflijk knoopje voor het detail.

rugzakje_7 rugzakje_5rugzakje_6

Onze madam was dus apetrots met haar uilen en vossen. En dat is natuurlijk vooral dankzij de give-away van Ladybug&Co! Joepie en juij en nog eens dankuwel!